Rijvaardigheidstraining

Rijvaardigheidstraining 02

Je hebt je rijbewijs gehaald! Nu je weet hoe je, volgens de CBR (verplichte) methode, moet motorrijden. Toch?

Qua denken helemaal niet mis mee, maar het is een zeer algemene en oppervlakkige manier van motorrijden. Er wordt strak vastgehouden aan bepaalde regels. Om er één te noemen: standaard moet je links van het midden rijden. Prima voor een beginnende motorrijder, maar een meer ervaren motorrijder weet dat er veiliger plaatsen op de weg zijn.

Natuurlijk krijg je meer ervaring en kun je je eigen rijstijl ontwikkelen door veel motor te rijden. Maar is je eigen manier van rijden ook altijd een positieve manier? Daar valt over te twisten natuurlijk.
Een aantal zaken zullen zich in positieve zin ontwikkelen, maar zeker niet alle zaken. Je wordt als motorrijder op onderdelen (te) nonchalant of je vergeet bepaalde technieken , op de juiste wijze, toe te passen. Denk hierbij o.a. aan kijkgedrag en volgafstand.

Door middel van rijvaardigheidstrainingen, krijg je een ander kijk op motorrijden. Leden van MC Free Wheels gaan regelmatig op een training om hun rij-ervaringen up-to-date te houden. Want de vele verkeersobstakels, zoals o.a. drempels, rotondes, maken het ons ook niet makkelijk om prettig en ontspannen door het huidige verkeer te rijden. Deze trainingen worden meestal op 1 dag gedaan, bijvoorbeeld bij KNMV.

Het bestuur van MC Free Wheels vindt het belangrijk om hier aan deel te nemen. Daarom geven ze voor elk lid van de club € 25,- korting op een rijvaardigheidstraining.

Wil je hier meer over weten als lid van MC Free Wheels? Stuur dan een bericht naar het bestuur, bestuur@mcfreewheels.nl