Ponytoertocht

In 1989 werd MC Free Wheels opgericht en ontstond ook de ponytoertocht. De club bestond toen uit een groepje mensen die er van hielden om zo af en toe eens een stukje te gaan toeren. Ze vonden dat anderen daar ook van moesten kunnen genieten en zo is de MC Free Wheels ontstaan.

De ponyweek met daarin centraal de ponymarkt, is het feest van Heeten. Dus de tocht moest in die week georganiseerd worden. Vandaar dan ook de naam ponytoertocht.

In het begin ging alles nog via papier en was je een paar dagen bezig een route te maken. Dat gebeurde dan met fietsroutekaarten van de ANWB, omdat deze kaarten vrij gedetailleerd waren. Gelukkig hadden we al wel computers om de gemaakte route op te slaan om er eventuele aanpassingen te doen of om uit te printen. Deelnemers reden met de route op de tanktas. Later kwam de opmars van de routerol en nog veel later van navigatie systemen, dus als organisatie mee veranderen. Vanaf 2006 ging de club over tot het aanbieden van de routes via navigatie.
Maar wat wel altijd hetzelfde is gebleven is het veelvuldig controleren van de gemaakte routes. Het controleren wordt door verschillende personen gedaan om te voorkomen dat diegene die de route te goed kent de fouten in de route niet meer ziet.

Pas nadat we een beetje serieuzer werden met de LOOT (Landelijk Overleg Organisatie Toerclubs) zagen we een stijging in het aantal deelnemers die deelnamen aan onze toertochten. Met als resultaat dat we de laatste jaren op een deelnemersaantal van ruim boven de 100 zitten. Onze deelnemers weten wat ze krijgen, kwalitatieve goede en mooie routes. We leggen de lat ieder jaar weer behoorlijk hoog voor ons zelf om u een leuke dag en een mooie route te kunnen aanbieden.

We hebben twee routes, te weten de korte van ± 140 km en de lange van ± 200 km, om het voor iedereen leuk te houden. Want niet iedereen vindt een lange zit op de motor fijn of heeft er de tijd voor.

MC Free Wheels hoopt nog lang de ponytoertocht voor u uit te mogen zetten met veel plezier.

De toertocht is voor iedereen toegankelijk. En staat ook bij het LOOT op de kalender voor de toercompetitie.

  • De start is bij Kulturhus Trefpunt Heeten.
  • Deelname kost € 5.00 en voor clubleden gratis
  • Alleen te rijden met navigatie.
  • Deelname is op eigen risico

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar toercommissie@mcfreewheels.nl. Dan krijgt u zo spoedig mogelijk antwoord op je vraag.