1

Ponytoertocht

 

 

In 1989 werd Motorclub Free Wheels opgericht en ontstond ook de Ponytoertocht, een toertocht voor motoren voor iedereen toegankelijk. De club bestond toen uit een groepje vrienden die er van hielden om zo af en toe eens een stukje te gaan toeren, ze vonden dat anderen daar ook van moesten kunnen genieten en zo is de Mc Free Wheels ontstaan.

 
 
 

De ponyweek met daarin centraal de ponymarkt is het feest van Heeten en de tocht moest dus in die week georganiseerd worden, en wat is er dan een toepasselijke naam dan de Ponytoertocht.In het begin ging alles nog via papier en was je een paar dagen bezig een route te maken. Dat gebeurde dan met fietsroutekaarten van de ANWB, omdat deze vrij gedetailleerd waren. Gelukkig hadden we toen al wel computers om de gemaakte route op te kunnen slaan om er later eventueel nog wat aan te kunnen veranderen of om uit te printen. Deelnemers reden met de route op de tanktas en later zag je de opmars van de routerol en pas veel later van de navigatie, dus moest je als organisatie ook mee veranderen. In 2006 ging de club ook over tot het aanbieden van de routes op navigatie. Maar wat wel altijd hetzelfde is gebleven is het veelvuldig controleren van de gemaakte routes, dit wordt dan door verschillende personen gedaan om te voorkomen dat iemand de route te goed kent en de fouten in de route niet meer ziet.

 

 

Pas toen we een beetje serieuzer werden met het LOOT (Landelijk Overleg Organisatie Toerclubs) zagen we een stijging in het aantal deelnemers aan onze toertochten met als resultaat dat we de laatste 12 jaar op een deelnemersaantal van ruim boven de 100 zitten. Onze deelnemers weten wat ze krijgen met de Ponytoertocht, kwalitatieve goede en mooie routes, dat blijkt ook wel uit het aantal motorrijders dat ieder jaar weer terug keert. We leggen de lat ieder jaar weer behoorlijk hoog voor ons zelf om u een leuke dag en een mooie route te kunnen aanbieden. We hebben twee afstanden, te weten 140km en ± 200 km om het zo voor iedereen leuk te houden, want niet iedereen vindt zo’n lange zit fijn of heeft er de tijd niet voor. De organisatie en de club hopen nog heel lang de ponytoertocht voor u uit te mogen zetten met veel plezier.

 

Copyright © 2021 Locosoft B.V. - Alle rechten voorbehouden | www.locosoft.nl