1

Binnenlandstoerweekend

Het binnenlands toerweekend

Het binnenlands toerweekend is een van onze leukste evenementen, hier doen jaarlijks ongeveer 20 leden aan mee. Het idee hier van is om lekker gezellig een stukje te toeren en gezamenlijk een hapje en een drankje te doen met een overnachting.

Het huidig binnenlands toerweekend is een evenement waarbij we gezamenlijk een weekend in het jaar ergens in Nederland naar toe rijden. Ieder jaar wordt er een andere bestemming gezocht in een ander deel van Nederland. Voor de heen en terug weg worden leuke routes uitgezet met een of twee pauzes voor koffie en eventueel een hapje. De locaties waar overnacht wordt, worden door de organisatie uitgezocht. Hierbij wordt er gekeken naar de grote van de accommodatie en de prijs, want we willen het liefst wel allemaal bij elkaar zitten en het moet ook nog een beetje betaalbaar blijven.

 

Het ontstaan van het binnenlands toerweekend ligt ergens in de jaren 90, toen hadden we nog een vaste locatie. We gingen in die periode naar Diepenheim naar camping de Mölnhofte. De eigenaar van deze camping was een motorliefhebber en had voor ons een veldje waar we onze tentjes konden opzetten en een kampvuur mochten maken.

We reden daar meestal in een korte uitgezette route naar toe waar de organisatoren ons dan op stonden te wachten met een broodje bal. ’s Avonds werd de barbecue aangestoken en werd er gezellig gegeten en gedronken rondom het kampvuur, het hout daarvoor hadden we zelf daarheen gebracht. De houten stoelen en tafeltjes die we gebruikten mochten we bij de campingeigenaar van zolder halen. Er zakte wel eens iemand door een stoeltje, die kon dan mooi bij op het kampvuur. Dit waren altijd heel gezellige weekenden.

We zijn dit blijven doen in Diepenheim tot een van de leden van de club een eigen camping had gekocht en iemand opperde om daar heen te gaan. Dit was eind jaren “90 begin jaren 2000. De locatie was camping/groepsaccomodatie “De Warme bossen” in Schoonloo. Hier reden we ook in een uitgezette tocht naar toe waar halve wege iemand van de organisatie met koffie en een broodje bal stond. Dit waren altijd heel gezellige uitjes.

 

Copyright © 2021 Locosoft B.V. - Alle rechten voorbehouden | www.locosoft.nl