Motor avond 4 daagse

Motor Avond 4 Daagse

De motor avond 4 daagse is altijd in de eerste week van juni. Dan kun je 4 avonden een route van 100 km rijden. Ook 1 avond meerijden is natuurlijk mogelijk.

De routes worden als een klavertje vier uitgezet, met als centraal middelpunt ons dorp Heeten. Elk klaverblad is het gebied waar we voor een avond de toertocht hebben uitgezet. Elke avond rijdt je dan een tocht van rond de 100 kilometer, waarbij er halverwege een rustpunt is ingepland. Bij het rustpunt kun je dan iets te eten en drinken nuttigen.

  • Inschrijfkosten zijn slechts € 6,-. Daarvoor hoef je het niet te laten.
  • Indien je drie of vier avonden mee rijdt, krijg je ook nog een kleine attentie.
  • De motor avond 4 daagse is voor iedereen toegankelijk.
  • Inschrijven via de website inschrijving 4 daagse 2024
  • De start is bij Kulturhus Trefpunt Heeten.
  • Alleen rijden met navigatie is mogelijk.
  • De routes worden de avond voor de toertocht verstuurd. Wij adviseren om de route thuis te laden in je navigatie apparatuur.

Het ontstaan van de motor avond 4 daagse ligt in 2011 bij twee verenigingen uit Heeten. Dat zijn MC Free Wheels Heeten en de Oranjevereniging Heeten/Schoonheeten. Als motorclub waren we op zoek naar een manier om meer activiteiten voor onze clubleden te organiseren. In dezelfde tijd was de Oranjevereniging op zoek naar een extra evenement tijdens de kermis Heeten. Aangezien enkele leden van de Oranjevereniging ook lid waren van de motorclub, kwam er een overleg en werd de samenwerking een feit.

Het eerste jaar werd de motor avond 4 daagse door 1 persoon georganiseerd, al snel was het duidelijk dat dit te veel werk was voor iemand alleen. Er werd toen gewerkt met papieren routes, die men dan in een tanktas of op de tank plakten. De routes maken was tijdrovend, moesten voorgereden worden om te kijken of het allemaal klopte, (vele) fouten in routes even aanpassen en weer narijden. Tegenwoordig gaat het allemaal wat makkelijker. De routes worden in MyRoute-app gemaakt, worden nagereden en eventuele foutjes zijn nu ook snel aangepast. Dit alles heeft natuurlijk ook wel even tijd gekost en een hele omschakeling bij mensen, maar de techniek gaat vooruit en MC Free Wheels dus ook!

Mocht je meer informatie willen over hoe het werkt met MyRoute-app, kijk dan op onze website pagina Routes. Daar wordt d.m.v. filmpjes uitgelegd hoe je met MyRoute-app kunt werken. Kom je er niet uit, dan zijn er bij de motorclub wel mensen die je kunnen helpen. Stuur dan je vraag naar toercommissie@mcfreewheels.nl. Zij kunnen je dan verder helpen.

De avond 4 daagse wordt mede mogelijk gemaakt door de Oranje vereniging Heeten-Schoonheten