Buitenlands toerweekend

Buitenlands toerweekend

In het eerste weekend van juni vindt ieder jaar het buitenlands toerweekend plaats oftewel BTW.
Het doel is om met de clubleden naar het buitenland te gaan, vaak ca 300 – 400 km afstand van Heeten, om vooraf uitgezette toertochten, van ongeveer 300 km per dag, in het gekozen gebied te rijden. Het ene jaar zitten we in Duitsland, het andere jaar in Luxemburg. Het evenement duurt 4 dagen, donderdagmorgen weg en zondagavond weer terug.

Door het maken van 3 groepen is het voor iedereen toegankelijk; voor de toerrijder of beginnende motorrijder, voor de ‘normale’ rijder en voor de snelle rijders. Je kunt zelf bepalen in welke groep je wilt aansluiten met de toertochten. Het voordeel van toeren in groepen is dat er niemand boven zijn kunnen hoeft te rijden.

’s Middags/’s avonds worden de verhalen van de dag met elkaar gedeeld onder het genoegen van een colaatje of wat anders. Daarna kan iedereen kiezen voor een invulling van de avond, samen de kroeg in of toch op tijd onder de wol.

Qua overnachting wordt er gekozen voor een betaalbaar onderkomen, zodat het evenement toegankelijk blijft voor iedereen. Er wordt gestreefd om in of nabij een redelijk grote stad te verblijven, vanwege de uitgaansmogelijkheden in de avond.

Over het algemeen zijn de kosten voor 3 nachten hotel met ontbijt ca € 100,- en gaat er voor versnaperingen en/of activiteiten € 50,- in de gezamenlijke pot. Benzinekosten, kosten van het eten en drinken zijn voor eigen rekening.