Binnenlands toerweekend

Binnenlands toerweekend

Het binnenlands toerweekend is één van onze leukste evenement. Hier doet jaarlijks een klein gezelschap van de clubleden aan mee. Het idee van het binnenlands toerweekend is om gezamenlijk een stukje door Nederland te toeren en daarna gezellig een hapje en een drankje te doen met een overnachting.

Ieder jaar wordt er een bestemming gezocht in een deel van Nederland. Voor de heen- en terug weg worden dan leuke routes uitgezet met 1 of 2 pauzes voor koffie en eventueel een hapje eten. De locaties waar overnachting plaats vindt, worden door de organisatie uitgezocht. Hierbij wordt er gekeken naar de grootte van de accommodatie en natuurlijk de prijs, want hoe leuk is het om samen bij elkaar te zitten en dat het ook nog betaalbaar is.

Het ontstaan van het binnenlands toerweekend ligt ergens in de jaren ’90. We gingen naar camping de Mölnhofte in Diepenheim. De eigenaar van de camping had een veldje voor ons waar we onze tentjes op konden zetten en een kampvuur mochten maken. We reden daar meestal in een korte uitgezette route naar toe, waar de organisatoren ons dan op stonden te wachten met een broodje bal. ’s Avonds werd de barbecue aangestoken, en werd er gezellig gegeten en gedronken rondom het kampvuur. Het hout daarvoor hadden we er zelf al gebracht. De houten stoelen en tafeltjes die we gebruikten mochten we bij de campingeigenaar van zolder halen. En natuurlijk zakte er wel eens iemand door een stoeltje, die kon dan mooi bij op het kampvuur. Dit waren altijd heel gezellige weekenden.

We zijn dit blijven doen in Diepenheim tot een van de leden van de club een eigen camping had gekocht. Iemand opperde toen om daar naar toe te gaan. Dit was eind jaren ’90 begin 2000. De locatie waar we naar toe gingen was camping/groepsaccommodatie “De Warme bossen” in Schoonloo. Hier reden we ook in een uitgezette tocht naar toe. Maar halverwege de route stond er iemand van de organisatie met koffie en een broodje bal. Dit waren hele gezellige uitjes.

2023 gaan we naar Avenhorn Noord Holland

Beste Leden

Het binnenlands toerweekend gaat dit jaar naar Noord-Holland op zaterdag 13 mei en zondag 14 mei 2023.
Zaterdag 13 mei rijden we vanaf Heeten door Friesland naar de overnachtingsplek in Avenhorn. (Hotel Villa Groet, Het Hoog 1, Avenhorn).
Daar kunnen we ’s avonds ook eten.
Bij het hotel is beperkte parkeergelegenheid, tevens kan geparkeerd worden bij Garage Geel, circa 50 meter verderop.
Zondag 14 mei zal er na het ontbijt via een mooie route onder Amsterdam door weer koers worden gezet richting Heeten.
De kosten voor de overnachting inclusief avondeten, drankjes na het avondeten en ontbijt bedragen € 110,00 per persoon.
Na opgave ontvang je aanvullende informatie + de routes.

Het programma zal er ongeveer als volgt uitzien:

Zaterdag 13 mei: Om 9:30 uur verzamelen bij Kulturhus trefpunt, Dorpsstraat 16 in Heeten voor een kop koffie of thee op kosten van de club. Om 10 uur vertrek voor een toertocht van een kleine 300 km richting Avenhorn.

Zondag 14 mei: Vanaf 08.00 uur ontbijt. Na het ontbijt rijden we via een mooie route terug naar Heeten.

Opgave tussen 20 februari en 10 maart via de website van MC Freewheels.
Betaling geschiedt tijdens opgave via een link op de website.
Inschrijvingen niet meer mogelijk VOL